Selecteer een pagina

Educatieve watertuin

Leren over klimaatverandering en waterhuishouding

Vol trots kunnen we u melden dat Ontdekstation013 als eerste in Tilburg een educatieve watertuin heeft ingericht. Hier gaan we programma’s aanbieden die inspelen op actuele thema’s als klimaatverandering en waterhuishouding in de stad. Leerlingen krijgen inzicht in de rol van water, natuurkundige principes en de wijze waarop we duurzaam kunnen omgaan met water.

Waar gaat het over?
In onze watertuin laten we zien wat je met regenwater kunt doen en hoe je dit duurzaam kunt opslaan. Verder krijgen leerlingen inzicht in verschillende natuurkundige principes (de wet van de communicerende vaten en de schroef van Archimedes). En gaan we in op de werking van een sluis. Er komt een route in de tuin, waar je kunt leren en ontdekken welke problemen met warmte en droogte maar ook wateroverlast er zijn en wat je hieraan zelf kunt doen. Bijvoorbeeld dat de overheid oproept de eigen tuin of plaats niet helemaal te betegelen.

Let op! De workshop educatieve watertuin is alleen beschikbaar van april tot en met oktober. Heb je interesse? Je kunt je hiervoor aanmelden via ons aanmeldformulier

  Gegevens school

  Gegevens leerkracht

  Leerlingen

  Factuurgegevens

  Workshop


  Ja, stuur mij de Ontdekstation013 nieuwsbrief