Selecteer een pagina

Blog: Wat tref je aan op onze locatie?

Op 15 maart hadden de 1e jaarsleeringen van onderwijsinstelling Helicon hun terugkomdag van de stages bij ons op locatie. Zowel ’s ochtends als ’s middags was er een groep op bezoek, die bij ons het eigen programma van de school volgden. Eén van onze stagiaires zit ook op Helicon, dus dat was helemaal leuk voor haar om haar klasgenoten te kunnen ontvangen.

We merken dat steeds meer scholen gebruik maken van deze mogelijkheid om hun eigen lessen bij ons te geven. Dat komt natuurlijk door corona, wij hebben de ruimte, maar er is meer. We hebben ook materialen en personeel om technieklessen nog leuker en beter te maken. Ontdekkend en ontwerpend leren, dat is één van onze speerpunten. Het Voortgezet Onderwijs en het MBO weten ons hierin steeds vaker te vinden als flexibele en ondernemende partner.

We werken al langer samen met Helicon. Dit is een grote onderwijsorganisatie die bestaat uit het Groene Lyceum, VMBO’s en MBO’s met vestigingen in verschillende steden. In Tilburg is de MBO-studierichting Stad en mens gehuisvest. Met deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als lifestylecoach, eventmanager, adviseur energiebeheer, wijkconsulent of voedingsadviseur. Heel divers dus. Logisch dat er veel aandacht is voor de basis skills, die aansluiten bij de 21eeuwse vaardigheden. Ontdekstation013 heeft tal van mogelijkheden om te werken aan die basisvaardigheden, zoals problemen oplossen, samenwerken, creatief denken, kritisch denken etc.

Bovendien zijn we voor de leerlingen goed bereikbaar, op de fiets of met het openbaar vervoer. We zitten op loopafstand van het station en het busstation. Stel dat je als school nog veel meer ruimte zoekt, bijvoorbeeld om veel klassen tegelijkertijd te bedienen, dan zijn er in de Spoorzone allerlei mogelijkheden, zoals de Wagenmakerij. Kijk dan eens op: https://www.spoorzonetilburg.nl/

Wat tref je aan op onze locatie?

  • Centrale ruimte en verschillende werkhoeken, geschikt voor:
    workshops, lesprogramma’s, projecten, lezingen, debatten, uitjes etc.
  • Horecahoek
  • Beamer met geluidset
  • Gratis wifi
  • Green screen
  • Ontdektuin met rad van Archimedes en watersluis
  • Voldoende fietsenrekken
  • Enthousiaste medewerkers!

Meer weten over onze mogelijkheden? Bel of app onze locatiemanager Anouk Kooter M: 06-49322050 of mail naar anouk@ontdekstation013.nl.