Selecteer een pagina

Ontdekstation013: dé spot voor het ontdekken van talenten

Ontdekstation013: dé spot voor het ontdekken van talenten.

Graag stellen we je voor aan Maartje Mutsaers, zakelijk en creatief directeur bij Ontdekstation013. Ze is geboren en getogen in Tilburg en is inmiddels niet meer weg te denken uit deze Brabantse stad. Sinds 2018 mag ze zichzelf het hoofd van Ontdekstation013 noemen, en dat doet ze inmiddels al ruim 3,5 jaar met veel liefde en plezier. Zij vertelt ons hoe ze hier terecht is gekomen, wat haar functie precies inhoudt en wat haar zo gedreven maakt.

 

Hoe het begon
Door haar jarenlange werkervaring bij diverse bedrijven weet ze als geen ander hoe het is om een organisatie op te bouwen en de groei van dichtbij mee te maken. Met deze insteek begon ze dan ook bij Ontdekstation013; een ontdek-, beleef-, leer-en creëerplek waar kinderen en jongeren hun talenten ontdekken op gebied van techniek en wetenschap. Maartje voelt zich hier enorm thuis, want tijdens haar eerdere functie als marketingmanager kwam ze er al achter dat ze een kei is in het spotten van talenten.

Hoe Maartje bij Ontdekstation013 terecht is gekomen? “Ik werd getriggerd toen de vijfde persoon in mijn omgeving vroeg of die functie niets voor mij zou zijn. Eerst twijfelde ik, omdat ik geen onderwijsachtergrond heb. Maar later trok ik de stoute schoenen aan en besloot te solliciteren.” Dit bleek een goede keuze want nu, een paar jaar later, is ze nog steeds superblij met haar baan. Ze noemt het een “veelzijdige functie”, omdat zij hier al haar opgedane kennis goed kan combineren.

Talenten ontdekken
Als directeur houdt Maartje zich vooral bezig met de zichtbaarheid van de organisatie, voor scholen en technische bedrijven. “Ik vind dat zoveel mogelijk kinderen al op jonge leeftijd de kans moeten krijgen om te ontdekken wat hun talenten zijn”, legt ze uit. “We geven ze bijvoorbeeld een vraagstuk dat ze in 1,5 uur moeten oplossen. Je ziet dan duidelijke verschillen in de manier van aanpakken. De één begint zonder na te denken met het bouwen van legoblokken, terwijl de ander besluit om eerst te gaan schetsen. Dat is mooi om te zien.” Geen aanpak is fout, en na zo’n vraagstuk wordt er uitgebreid gepresenteerd en gereflecteerd. Op die manier ontdekken de kinderen waar ze goed in zijn.

De verbinding
Ontdekstation013 fungeert als “spin in het web tussen de technische sector en het onderwijs”. Dit is geen alledaagse combinatie en zorgt voor bijzondere oplossingen van specifieke vraagstukken. “We merken dat steeds meer technische bedrijven gebruikmaken van de mogelijkheden van ons bedrijf”, vertelt Maartje. “En dat levert écht innovatieve ideeën op. Samen komen we vaak tot verrassende oplossingen.”

Groeien
We vroegen de directeur wat haar doel was voor 2022. “Ik zou het te gek vinden als nog veel meer scholen en technische bedrijven zich aan Ontdekstation013 willen binden! Voor diegenen die ons bedrijf nog niet kennen, je kunt ons vinden in een mooie oude fabriekshal in de Tilburgse Spoorzone. Er is heel wat voor nodig om kinderen hier een leuke en leerzame tijd te laten beleven. Daarom doen we graag een beroep op het onderwijs en bedrijfsleven.”

Kom gerust eens een kijkje nemen bij Ontdekstation013, of maak een afspraak met Maartje om samen de mogelijkheden te bespreken. Ontdek wat jouw (klein)kind allemaal in huis heeft, want dat is vaak veel meer dan je denkt! Ontdek, beleef, leer en creëer samen.