Selecteer een pagina

Programma in de carnavalsvakantie

Programma tijdens de carnavalsvakantie!

Ben jij sterk genoeg om licht te breken? Hoe ontstaat een regenboog? En hoe maak je een lamp? Naast een workshop kunnen kinderen vrij op ontdekking gaan in de Maakhoek. En ook volwassenen zijn weer welkom in de ontdekruimtes, dus kom gezellig met je kind(eren) een ochtend of middag meedoen met ons actieve programma.


Workshop caleidoscoop 

In deze workshop leren kinderen door middel van verschillende experimenten meer over het verschijnsel “licht”. Ze passen meteen hun nieuwe kennis toe en maken een caleidoscoop. Hierin zoeken we uit of jij sterk genoeg om het licht te breken en maken we een regenboog. Het maken van de caleidoscoop leidt tot een optische illusie.

De Maakhoek
In de nieuwe Maakhoek kun je zelf kiezen wat je gaat doen: leer metselen met miniatuurstenen, ga constructies bouwen met Link of ga aan de slag met gereedschappen om hout te bewerken. Zagen, timmeren, lijmen. Ook kun je je eigen knikkerparcours maken met de knikkerbaan. Zeker weten dat de tijd voorbij vliegt!

Maak je eigen lamp
In deze workshop kun je je eigen slimme lamp maken en pimpen. Je leert hoe je een lamp in elkaar moet zetten en welke gereedschappen je hiervoor nodig hebt. Na deze workshop ben je een echte lichtontwerper/uitvinder! Vroeger was de zon onze lamp, maar sinds de uitvinding van licht kunnen we zelf ons dag en nacht ritme bepalen. Dat was nog lang niet alles! Kom naar deze workshop en misschien gaat er bij jou wel een lampje branden!

Openingstijden
We zijn van woensdag 2 maart t/m zondag 6 maart geopend.
Je komt een hele ochtend of middag op ontdekking: ’s ochtends van 10.00 – 12.30 uur en ’s middags van 13.30 – 16.00 uur.
Ouders kunnen kiezen: meedoen met de kinderen, relaxen in de horecahoek of de kinderen overdragen aan de workshopbegeleiders en na 2,5 uur weer komen ophalen. Bestel snel je tickets, want vol = vol!

Bestel hier je tickets

Plan je bezoek
Wil je meer informatie over parkeren, horeca, tijden en prijzen, klik dan hier
Contant betalen is niet mogelijk, pin only.

Kinderfeestjes zijn ook mogelijk.
Die starten altijd om 13.00 uur en duren tot 16.00 uur. Klik hier voor meer informatie hierover.