Selecteer een pagina

Stage lopen bij Ontdekstation013: ‘Iedere dag is weer anders ingedeeld’

Pien Sofie Jongen (19) is bezig met haar laatste jaar van de opleiding ‘Evenementen, Communicatie en Marketing’ en loopt 5 dagen in de week stage bij Ontdekstation013.

Op stagemarkt.nl kwam ze een toffe vacature tegen voor een eindstage bij Ontdekstation013. Tijdens haar eerste bezoek was ze op slag verliefd op de locatie. “Je kon heel duidelijk zien dat het een creatieve en ruimdenkende plek is. Dat is ook wel iets waar ik naar opzoek was. Een locatie die me kan inspireren, daar haal ik namelijk echt motivatie uit”, vertelt Pien.

Geen dag hetzelfde
Omdat Ontdekstation013 een ruim aanbod aan workshops, evenementen en activiteiten heeft, is geen stagedag hetzelfde. De ene dag is Pien bezig met het geven van een kinderfeestje, een andere dag ondersteunt ze bij het geven van een workshop. Er zijn ook dagen dat ze de hele dag achter haar laptop zit, dat hoort er natuurlijk ook bij.

Dat haar dagen zo divers zijn, is ook wat Pien het leukst vindt aan haar stage. “Je hebt ook zelf in hand hoe je alles wil indelen. Je bent super vrij in je opdrachten en in je weekplanning”. Ook de prikkelende omgeving doet Pien goed. Er is van alles om te ontdekken of om mee bezig te zijn. Naast de werkzaamheden die bij haar stage horen, leert Pien ook lasersnijden, 3D-printen en mag ze zelfs met LEGO spelen. Uiteraard voor onderzoek.

 

 

“Je hebt ook zelf in hand hoe je alles wil indelen. Je bent super vrij in je opdrachten en in je weekplanning”

 

 

Girlsday
Samen met haar begeleider Anouk heeft Pien het succesvolle techniekevenement Girlsday mogen organiseren. Dit is een evenement waarbij meiden uit het middelbaar onderwijs een kijkje in de wereld van techniek krijgen door vrouwelijke rolmodellen uit de techniek

Dit jaar hebben ruim 400 meiden uit de regio meegedaan aan dit inspirerende evenement bij Ontdekstation013. “Het mooie ervan was vooral dat er veel mensen in het gebouw aanwezig waren, maar dat je wel het idee kreeg dat het heel rustig was. Iedereen was goed en geconcentreerd bezig met hun workshops. Dat was natuurlijk een heel goed teken en gaf me ook een heel erg fijn gevoel”, vertelt Pien over haar ervaring. Ook heeft ze veel geleerd over contact leggen met bedrijven die meededen en heeft ze weel werk mogen verrichten achter de schermen zowel voor al na het evenement

Gouden tip
Piens stageperiode is inmiddels al bijna ten einde, maar ze heeft zeker nog een gouden tip voor een toekomstige stagiair(e): kom hier vooral stage lopen omdat het leuk is, niet omdat het moet. Ze vertelt: “Je kan bij Ontdekstation013 zo veel meer leren dan alleen je geleerde stof vanuit de studie. Het is bij Ontdekstation013 echt meer dan alleen stage lopen. Maak gebruik van je omgeving”.