Selecteer een pagina

De week van het water in Ontdekstation013

De week van ons water komt er weer aan. In heel Nederland zijn activiteiten die antwoord geven op vragen als: waar blijft eigenlijk het water dat je door de wc spoelt en hoe zorgen we ervoor dat ook vissen en planten schoon water hebben om in te leven?  

In Tilburg laten we zien hoe onze riolering werkt. Op de tentoonstelling ‘het riool leeft’ kunt u riolen inspecteren, grondwaterproblemen aanpakken en uitvinden hoe wateroverlast ook bij klimaatveranderingen te voorkomen is. Deze tentoonstelling is te vinden bij ons, in Ontdekstation013! Daarnaast gaat ons grootste afvalwatergemaal een middag open om ook in het echt te zien en te ruiken hoe ons riool werkt.

 Praktische informatie

De open middag van het rioolgemaal vindt plaats op woensdagmiddag 9 mei tussen 14:00 en 16:00. De toegang is gratis voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Het adres van het rioolgemaal is Swaardvenstraat 51 in Tilburg.

 De tentoonstelling ‘het riool leeft’ is te bezoeken bij Ontdekstation013 in de hal 79  in de spoorzone. De tentoonstelling is gratis toegankelijk zaterdag 5 mei tot zondag 13 mei tussen 11:00 en 17:00. Ons adres is Burgemeester Brokxlaan 20, 5041 SB in Tilburg.

 Een bezoek aan de tentoonstelling over het riool is goed te combineren met een bezoek aan Ontdekstation013. Hiervoor gelden andere openingstijden en een entreekaartje voor Ontdekstation013 kost vijf euro. Voor meer informatie over Ontdekstation013 kunt u terecht op https://www.ontdekstation013.nl/openingstijden/