Selecteer een pagina

Wethouder Mario Jacobs opent Blauwe Spoortuin en onze WaterSpeeltuin

De afgelopen jaren hebben vrijwilligers van Stichting Op Groene Voet en ondernemers in de Spoorzone zich ingezet om van het braakliggende terrein tussen het spoor en Ontdekstation013 en Hall of Fame een natuurvriendelijke en gezellige Blauwe Spoortuin te maken.

Water, klimaat en duurzaamheid
Dit stuk grond heeft een ware metamorfose ondergaan: het is nu een bloeiende, interactieve watereducatietuin met een grote diversiteit aan bloemen en planten, ontdekpaadjes, wilgenbogen en verschillende oplossingen om regenwater op te vangen en te gebruiken in de tuin. En natuurlijk onze fantastische Educatieve WaterSpeeltuin waar kinderen en andere bezoekers alles leren over water, klimaat en duurzaamheid.

Klimaatwethouder Mario Jacobs
Er is hard gewerkt door vrijwilligers, sponsoren, partners en medewerkers van de organisaties. De grote, feestelijke opening en overdracht van de tuin was op zaterdag 24 oktober jl, tijdens de Week van Ons Water. We hadden samen met de prijswinnaars van de ’10 Tofste Tuintjes’ en veel kinderen de kraan willen opendraaien, maar helaas, dat is door corona nog even uitgesteld. Wel is de tuin deze zaterdag officieel geopend, samen met onze klimaatwethouder Mario Jacobs.


Wethouder Mario Jacobs en Polly Fransen verzorgen samen de opening met een flinke zwaai aan het waterrad!

Paadjes en bruggetjes
Er kan nu gewandeld worden van RAW tot aan de Hall of Fame en Stoom013 door de openbaar toegankelijke tuin. Kinderen, en hun ouders, kunnen tijdens hun wandeling in de Spoorzone lopen over kleine paadjes en bruggetjes en door de wilgentunnel en Waterspeeltuin. Je bent welkom in de Blauwe Spoortuin!

Hartelijk dank aan onze geweldige partners!
Waterschap De Dommel, Waterschap Brabantse Delta, Gemeente TilburgRabobank Tilburg e.o.Deltae Innovation SolutionsBrouwers GroenHoppenbrouwers BVPT Finance, St. Vakopleiding Elektrotechniek MB, Stichting Op Groene Voet, Goede Speelprojecten, IW Brabant/Zeeland, Prins Bernhard Cultuurfonds, House of Leisure, Vermeer Sierbestrating.

Informatie over de andere initiatiefnemers

Hall of Fame
In het hart van de  Tilburgse spoorzone ligt het unieke industriële pand van de Hall of Fame: een eigenwijze cultuurfabriek waar van alles te beleven valt. Deze creatieve vrijplaats biedt ruimte aan verschillende organisaties op het gebied van urban sports en cultuur. https://hall-fame.nl

St. Op Groene Voet
Deze stichting ontwikkelt sinds 2013 leuke projecten om Tilburg groener en gezonder te maken. Ze werken ‘op groene voet’ samen met andere partijen in de stad en ondersteunen als kennismakelaar lokale initiatieven en projecten van anderen. We zijn ‘gewone’ mensen, en wonen of werken in en rond Tilburg en zetten graag onze groene vingers, expertise, netwerk of (extra) tijd en energie in voor een groenere en mooiere omgeving. St. Op Groene voet heeft ook het project 1000 Blauwe Tuinen opgezet en recent afgerond. https://opgroenevoet.nl