Selecteer een pagina

Bedrijfsuitje of evenement

Ontdekstation013 is gevestigd in de Spoorzone in Tilburg. Onze hoofdactiviteit is kinderen op een creatieve manier in aanraking laten komen met techniek en wetenschap. Maar er kan nog veel meer met onze prachtige ruimtes. Buiten de bezoekuren kunt u onze locatie huren voor vergaderingen, brainstormsessies, debatten maar ook voor een teamuitje of een borrel.

Maartje Mutsaers, directeur: “Wij bieden vanaf nu ook originele teamuitjes waarbij je je technische skills, het samenwerken en je creativiteit kunt ontwikkelen. Natuurlijk kan dit alles in combinatie met een hapje en drankje!”

Wat onze locatie uniek maakt is de ruwe industriële uitstraling met een volledige horecahoek, beamer, geluid set en wifi, dus van alle gemakken voorzien! Met vijf minuten lopen van het station en veel parkeergelegenheid nabij is Ontdekstation013 makkelijk te bereiken.

Ontdekstation013 op uw locatie!

Heeft u een open dag en wilt u een verrassende activiteit voor de kinderen van uw bezoekers of medewerkers? Ontdekstation013 biedt ook workshops aan op locatie. Ontzettend leuk voor de kinderen en stiekem ook voor de ouders (en werknemers)! We denken graag samen met u na over de verschillende mogelijkheden.

Verhuur Green screen

Buiten onze schoolbezoeken en bezoekersdagen om is het mogelijk om ons Green screen te huren voor €30 per half uur. U kunt met uw eigen camera de filmbeelden opnemen. Mocht u gebruik willen maken van onze camera en begeleid willen worden door ons personeel, vraag dan een offerte aan via info@ontdekstation013.nl.

Meer weten over onze mogelijkheden?

Bel met onze locatiemanager Anouk Kooter of mail uw vraag naar info@ontdekstation013.nl.
Weet u al wat u wilt? Vul dan dit formulier in, dan nemen wij contact met u op.

“In februari organiseerde Hoppenbrouwers Techniek B.V. een complete feestelijke dag voor het personeel. Gaaf om te zien dat er in onze multifunctionele locatie zelfs een feest met muziekbingo en livemuziek georganiseerd kan worden! Het hapje en drankje werden verzorgd door RAW en Smeer ‘m. De goede organisatie was in handen van Nina Hovers van Te Gekke Etentjes.

Steun ons

Om kinderen een leuke leerzame tijd in Ontdekstation013 te laten ervaren is er heel wat nodig! Daarom doen we graag een beroep op u.

Materialen
Allereerst kunnen we allerlei materialen voor onze workshops gebruiken. Denk ook aan restmaterialen, afgekeurde materialen en (kapotte) apparaten. Met de materialen kunnen we nieuwe workshops bedenken. Kijk ook eens naar de workshops die we nu aanbieden. Wellicht kunt u ons van materialen voorzien.

Gereedschappen
Ontdekken, ontwerpen en zelf realiseren, daar heb je ook gereedschap voor nodig. Van tang tot schroevendraaier, van rolmaat tot waterpas. Hebt u goed gereedschap voor ons? Wij zijn er superblij mee!

Financiële bijdrage
Ontdekstation013 wil blijven innoveren, daarvoor is samenwerking nodig, maar zijn ook financiële middelen nodig. Bovendien is het belangrijk de entreeprijs laag te houden, zodat ieder kind de mogelijkheid krijgt om bij ons op ontdekkingstocht te gaan en kennis te maken met de wondere wereld van wetenschap en techniek. Gelukkig zijn er daarom bedrijven en andere organisaties die Ontdekstation013 sponsoren.

Ken of heb jij een bedrijf dat ook in dit rijtje van innovatieve en maatschappelijk betrokken organisaties past en misschien sponsor wil worden? Neem dan contact op met Maartje Mutsaers, directeur, 06 11 40 95 09 of stuur haar een mailtje: maartje@ontdekstation013.nl

Onlangs bracht Rabobank Tilburg een bezoek aan Ontdekstation013 om onder het genot van een worstenbroodje te ontdekken waar Ontdekstation013 voor staat en hoe wij kinderen en jongeren in contact brengen met wetenschap en techniek.

 

Samenwerking onderwijs

In Ondekstation013 komen bedrijfsleven en onderwijs samen om vragen rondom talentontwikkeling, techniek en innovatie uit de regio Midden Brabant om te zetten in aansprekende projecten. Vragen van ondernemingen en educatieve vragen vertalen we in goede samenwerking naar multidisciplinaire projecten voor en door studenten van VO, MBO, HBO en/of Universiteit. Zo werken we aan een goede aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven en zetten we ons in voor de technische arbeidsmarkt.

Hebt u een interessant vraagstuk of een leuke opdracht? Of wilt u met ons van gedachte wisselen over een (beginnend) idee? Neem contact op met Will Loermans, programmamanager Ontdekstation013, via will@ontdekstation013.nl. Hij denkt graag met u mee en heeft met zijn brede netwerk goede ingangen om onderwijs en bedrijfsleven samen te brengen.

Enkele voorbeelden:

Hagelslag vulmachine i.s.m. Delicia, Hoppenbrouwers en ROC
Vraag: ontwerp en realiseer een hagelslag vulmachine voor miniverpakkingen
ROC studenten 2e en 3e jaar mechatronica, elektrotechniek en metaalbewerking gaan met Delicia en Hoppenbrouwers een mini hagelslag pakjes vulmachine maken. Op deze manier leren de studenten over procestechniek. De machine komt te staan in Ontdekstation013 en gaat ook gebruikt worden door Amarant (de buren) als onderdeel van het Amarantproject om hun jongeren dichter naar de arbeidsmarkt te brengen.

Inrichten bijenstal op een educatieve boerderij i.s.m. Helicon en educatieve boerderij
Vraag: hoe bieden we de bijen een goed leven?
Studenten Helicon gaan een bijenstal inrichten bij een educatieve boerderij in Loon op Zand. Ontdekstation013 heeft in dit project de verbinding gelegd tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat doet een procesoperator i.s.m. ROC en verschillende bedrijven
Vraag: hoe zorgen we dat leerlingen een beeld krijgen van het beroep ‘operator’?
Er is een enorm tekort aan procesoperators op de arbeidsmarkt, maar hoe kunnen leerlingen zich een beeld vormen van dit beroep als ze nog nooit in een fabriek zijn geweest? Tijdens een ochtend in Ontdekstation013 kregen leerlingen uit het voortgezet onderwijs hierover informatie van docenten, studenten en operators uit het bedrijfsleven. s ’Middags mochten ze met een operator mee naar een bedrijf om in het kader van het Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) een middag mee te lopen.
Bedrijven die aan dit programma meewerken: Helvoet, IFF, Delicia TilburgDesch-Plantpak WaalwijkCoca-cola-European Partners Nederland Dongen, en Bosch Transmission Technology BV.

Solar Cinema i.s.m. Technasium en Maureen Prins
Vraag: Is het mogelijk cinemavoorstellingen in de open lucht te houden mbv zonnepanelen?
Voor het project ‘Een Wereld Te Winnen’ heeft Maureen Prins een subsidie van de gemeente gekregen van 15.000 euro. Maureen Prins heeft met een aantal mensen een bedrijf opgezet voor cinemavoorstellingen in de open lucht door middel van zonnepanelen op een busje. Inmiddels is dit idee wereldwijd opgepakt en uitgevoerd. In april is er een internationale meeting in Tilburg om ervaringen en expertise te delen. Ontdekstation013 faciliteert de bijeenkomsten en heeft verbinding gemaakt met het Technasium om oplossingen te zoeken voor vragen die bij de internationale deelnemers leven. Op zaterdag 25 april wordt het Solarproject afgesloten met het vertonen van een openluchtfilm in de binnentuin in de Spoorzone. Meer info op: http://www.solarcinema.org/

Ouderkamer i.s.m. Bosch en PO Tilburg Noord
Vraag: kunnen we ouders van basisschoolleerlingen informeren over technische beroepen.
De instroom op het MBO van jongeren met een migrantenachtergrond is erg laag. Ouders sturen op hogere functies omdat ze denken hun kind hiermee een betere toekomst te geven. Tijdens een bijeenkomst in Ontdekstation013 kregen moeders uitleg over de verschillen tussen de praktische en theoretische leerweg en de mogelijkheden om mooie carrières te maken in het bedrijfsleven. De moeders konden speeddaten met mensen uit de praktijk met dezelfde culturele achtergrond. In dit geval twee mannen en twee vrouwen die over hun carrière bij Bosch vertelden.
Moeders zijn zeker bepalend bij de school- en beroepskeuze van hun kinderen, daarom is het belangrijk dat zij een goed beeld krijgen van werken in de technische sector. Mooi dat we de moeders konden bereiken via de Ouderkamers in Tilburg Noord.

 

 

Neem direct contact op:

Ontdekstation013 bedankt de volgende bedrijven en instanties: