Selecteer een pagina

Onderwijs

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, MBO, HBO en Universiteit

Basisonderwijs: kom met je klas!

Bij Ontdekstation013 laten we leerlingen op een speelse en creatieve manier kennismaken met techniek en geven hiermee invulling aan meerdere kerndoelen van het primair onderwijs. In onze workshops maken wij gebruik van de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Ook gaat er bijzondere aandacht uit naar het benutten van 21st century skills.
Vanaf 2020 is techniek een verplicht vak in het basisonderwijs. We helpen scholen graag op weg bij de invulling van dit vak in de praktijk. In onze grote hal kunnen we verschillende lesprogramma’s aanbieden, die je niet zo snel op school kunt uitvoeren.

Voortgezet onderwijs, MBO en hoger:
Bekijk wat er allemaal mogelijk is!

Binnen Ontdekstation013 brengen we creativiteit en wetenschap & techniek samen en daar betrekken we graag het onderwijs en het bedrijfsleven bij! We hebben goede contacten met meerdere onderwijsinstellingen en technische bedrijven uit de regio. Hierdoor kunnen we leerlingen praktisch gerichte opdrachten en lesprogramma’s aanbieden, waarin zij uitgedaagd worden zelf oplossingen te bedenken en deze ook zelf te realiseren. Met deze verworven vaardigheden, nemen hun kansen op de arbeidsmarkt toe.

Hebt u een interessant vraagstuk of een leuke opdracht? Of wilt u met ons van gedachte wisselen over een (beginnend) idee?
Neem contact op met Will Loermans, programmamanager, via will@ontdekstation013.nl. Hij denkt graag met u mee en brengt onderwijs en bedrijfsleven samen.