Selecteer een pagina

Kom met je klas naar Ontdekstation013

Onze workshops voor het schooljaar 2022/2023

Een programma boeken bij Ontdekstation013 is heel eenvoudig. Kies de workshop(s) die je met je leerlingen wilt volgen, vul het aanmeldformulier in en we nemen zsm contact met je op. Naast nieuwe inzichten en opdoen van technische en wetenschappelijke kennis, zijn de workshops van Ontdekstation013 gericht op leren samenwerken, rollen en taken verdelen, leren plannen, presenteren en reflecteren. Daarmee sluit het aanbod aan op de interventies uit het Nationaal Programma Onderwijs gericht op samenwerkend leren, leren van en met elkaar, stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling, competentieontwikkeling en het bevorderen van het welbevinden van de leerlingen. Wij werken met de 7 werelden van techniek. In onze workshops maken wij gebruik van de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Ook gaat er bijzondere aandacht uit naar het benutten van 21st century skills.

Voeding & Natuur

In de wereld van Voeding & Natuur is de grote uitdaging om de steeds groeiende wereldbevolking van genoeg en gezond voedsel te blijven voorzien. Én tegelijkertijd te zorgen dat het in balans met de natuur gebeurt. Hier draagt iedereen bij aan een betere wereld.

Digitaal, Media & Entertainment

In de wereld van Digitaal, Media & Entertainment realiseert iedereen zich dat bijna alles in ons dagelijks leven verloopt via mobiel of computer. En dat we op allerlei manieren steeds meer digitaal met elkaar verbonden zijn. Dat betekent wel dat dit veilig moet kunnen: volop werk voor digi-specialisten dus.  

Hi-tech & Science

In de wereld van Hi-tech & Science wordt voortdurend naar de grenzen van techniek gezocht. En is het de uitdaging om daar zelfs overheen te gaan. In deze wereld werkt iedereen aan nieuwe ideeën die de wereld kunnen veranderen.  

Energie, Water & Veiligheid

In de wereld van Energie, Water & Veiligheid werken mensen met technische kennis hard aan het oplossen van de problemen van onze aarde zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat. In deze wereld zet men zich in voor het veilig en gezond houden van de aarde, het milieu en onszelf.  

Ontwerpend en Onderzoekend leren

Bij Ontdekstation013 laten we leerlingen op een speelse en creatieve manier kennismaken met techniek en geven hiermee invulling aan meerdere kerndoelen van het primair onderwijs. In onze workshops maken wij gebruik van de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Ook gaat er bijzondere aandacht uit naar het benutten van 21st century skills. Naast nieuwe inzichten en opdoen van technische en wetenschappelijke kennis, zijn de workshops van Ontdekstation013 gericht op leren samenwerken, rollen en taken verdelen, leren plannen, presenteren en reflecteren. Daarmee sluit het aanbod aan op de interventies uit het Nationaal Programma Onderwijs gericht op samenwerkend leren, leren van en met elkaar, stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling, competentieontwikkeling en het bevorderen van het welbevinden van de leerlingen. We bieden ook programma’s op maat. We helpen scholen graag op weg bij de invulling van het techniekvak in de praktijk. In onze grote hal kunnen we verschillende lesprogramma’s aanbieden, die je niet zo snel op school kunt uitvoeren. Ben je meer geïnteresseerd in de wijze waarop je als leerkracht of team technieklessen kunt vormgeven op jouw school? Kijk dan hier naar de mogelijkheden van TechniekOntdekRijk.

Hebt u een interessant vraagstuk of een leuke opdracht? Of wilt u met ons van gedachte wisselen over een (beginnend) idee?
Neem contact op met ons via info@ontdekstation013.nl of bel 06-49322050. We denken graag met u mee.

Vul hier het formulier in om rechtstreeks te boeken. We nemen dan zsm contact met u op.

Download hier de folder met een overzicht van alle workshops voor het basisonderwijs.

Lees hier meer informatie over alle praktische zaken rondom de aanvraag van een lesprogramma, zoals tijden en kosten.