Selecteer een pagina

Uitnodiging verwonderroute

Vrijdag 24 mei 2019

Een wereld zonder technologie bestaat niet.. Maar wat verbindt technologie met kunst en wat leert de natuur ons over technologie? Wat hebben kunst, natuur en technologie met elkaar te maken? Kunnen deze met elkaar verbonden worden.. OF zijn deze al met elkaar verbonden? Ontdek het tijdens de Dutch Technology Week (https://www.dutchtechnologyweek.com/nl). door met jouw groep 6 deel te nemen aan de  Verwonderroute in Tilburg! Tijdens de Verwonderroute bekijk je technologie door verschillende brillen. Laat je verwonderen en zet een kunstenaarsbril, virtuele bril of natuurbril op en kijk met andere ogen naar technologie!

De Verwonderroute brengt je van het Ontdekstation013 naar het Museum De Pont of van VincentsTekenlokaal naar het Natuurmuseum Brabant of van het TextielMuseum naar de Bibliotheek in de LocHal. Tijdens de Dutch Technology Week 2019 kunnen de groepen 6 (of een combinatiegroep 5-6) deelnemen aan een van de drie Verwonderroutes in Tilburg. Laat je verwonderen bij een van de drie bijzondere duo’s waar je aan de slag kunt gaan en met andere ogen naar technologie leert kijken.

Een korte beschrijving van de programma’s van de dag staan opgenomen in bijgaand overzicht. U kunt uw groep opgeven voor een ochtend- of een middagprogramma via de volgende inschrijflink (Let op: Er is beperkt plaats.. graag inschrijven voor woensdag 8 mei 2019): https://forms.gle/tcskaJX8MuuZxsNn8

De Lochal

Wanneer: Vrijdagochtend of vrijdagmiddag 24 mei 2019 tijdens de Dutch Technology Week 2019

Voor wie: Leerlingen groep 6 (of combigroepen 5-6) van het PO uit de regio Hart van Brabant

Waar: LocHal & Natuurmuseum Brabant of Ontdekstation013 & Museum De Pont of TextielMuseum en VincentsTekenlokaal in Tilburg

Scrappen bij Ontdekstation13
Ochtendprogramma: 10.00 – 12.00 uur Middagprogramma: 12.30 – 14.30 uur LocHal – TextielMuseum Het TextielLab is het kloppend hart van het TextielMuseum, een professionele werkplaats waar onze textielexperts samen met designers en kunstenaars werken aan bijzondere textiele producten. Het maken van de textiele wanden voor de LocHal is de grootste klus die het TextielLab ooit heeft uitgevoerd. Ruim duizend uur deden de weefmachines erover om de stof te weven voor de zes enorme gordijnen die nu in de LocHal hangen! Tijdens je bezoek aan het TextielMuseum zie je hoe de gordijnen gemaakt werden en wie weet ontmoet je de makers ook! In de LocHal bewonder je de gordijnen uiteraard in het echt. Daarna ga je met de groep in het Digilab aan de slag met textiel en led-lampjes. Met de hele klas maken jullie je eigen verlichte gordijn!
Ochtendprogramma: 10.00 – 12.30 uur Middagprogramma: 12.30 – 15.00 uur Ontdekstation013 –  De Pont Museum Een kunstenaar kan door verschillende materialen met elkaar te verbinden een heel nieuw verhaal vertellen. Het verhaal van verbinding in 42 krukjes? Of wat hebben paardenbloemen met een plattegrond op een tapijt met elkaar te maken? Wat kun je vertellen met twee sponzen, een takje en haar? Kunstenaars kunnen heel divers materiaal gebruiken, en zo van betekenis laten veranderen. Kan jij je verbinden met een van de kunstwerken en kan jij zelf verbinding maken tussen verschillende materialen? In het De Pont Museum zal je je verwonderen over bijzondere kunstwerken en bij het Ontdekstation013 ga je zelf aan de slag en creëer je  met losse onderdelen een bijzonder geheel.
Ochtendprogramma: 9.30 – 11.45 uur Middagprogramma: 12.15 – 14.30 uur Natuurmuseum Brabant – Vincents Tekenlokaal In 1903 vloog het eerste vliegtuigje met motor succesvol een stukje door de lucht. Maar mensen waren al veel langer bezig met proberen te vliegen. Die uitvinders keken voor inspiratie naar hoe vogels vliegen. Laat je in het Natuurmuseum ook inspireren door onze gevleugelde vrienden tijdens deze workshop. Bedenk, maak en test jouw eigen ontwerp voor een papieren vliegtuig. In VincentsTekenlokaal kijk je verder.. Hoe zit een vleugel in elkaar? Hoe kan een vogel daarmee vliegen? Door jezelf vragen te stellen, kijk je met andere ogen. Zelfs de beroemde kunstenaar en wetenschapper Leonardo Da Vinci heeft dit al tekenend onderzocht. Door iets te tekenen kijk je met aandacht. We gaan goed kijken naar échte vogels en ze vervolgens zelf tekenen. Wie weet wat jij allemaal ontdekt!