Selecteer een pagina

Zakelijk

Perron Zakelijk is de plek in Ondekstation013 waar bedrijfsleven en onderwijs elkaar ontmoeten om vragen rondom talentontwikkeling, techniek en innovatie uit de regio Midden Brabant om te zetten in aansprekende projecten. Vragen van ondernemingen en educatieve vragen worden vertaald naar multidisciplinaire projecten voor en door studenten van VO, MBO, HBO en/of Universiteit.

Een voorbeeld hiervan is het ontwerpen en realiseren van obstakels voor de Drone Cup Finals in de Koepelhal. Studenten van het ROC Luchtvaarttechniek hebben samen met een game expert en professioneel timmerman in de vorm van een hackathon in twee dagen de obstakels bedacht, ontworpen en uitgevoerd. Daarbij hebben de leerlingen hun kennis van aerodynamica gebruikt om de obstakels extra uitdagend te maken voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs. Studenten die gewend zijn met aluminium en popnagels te werken hebben aansprekende obstakels van hout, papier en piepschuim gebouwd waarmee de Drone Cup Finals ook wat dat betreft een spektakel was om naar te kijken. Met als resultaat enthousiaste studenten en een tevreden opdrachtgever.

Een ander voorbeeld is de limonadefabriek die in samenwerking met de Rotary en ROC Tilburg is gerealiseerd. Verschillende opleidingen binnen het ROC werkten samen om deze fabriek, waar kinderen zelf limonade kunnen maken, te ontwikkelen.

Heb u een interessant vraagstuk of een leuke opdracht? Of ben je docent of leerling aan een van de onderwijsinstellingen en op zoek naar een leerzame opdracht? Neem contact op Will Loermans, will@ontdekstation013.nl en hij gaat samen met je op zoek naar passende partners.

Hebt u interesse in een bedrijfsuitje of bedrijfsevenement of wilt u ons financieel of op een andere wijze steunen? Klik dan hier

Ontdekstation013 bedankt de volgende bedrijven en instanties: