Selecteer een pagina

De handen ineen voor techniek en technologie!

Tilburg – Van 20 t/m 25 mei vindt de 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologie verhalen verteld. Ook in het ‘Hart van Brabant’ is er dan van alles te beleven!

Deltaplan Techniek

De Dutch Technology Week in deze regio is een evenement welke gestimuleerd wordt vanuit het Deltaplan Techniek Midden-Brabant en Midpoint Brabant. Het heeft als doel om, in samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en overheden, de broodnodige nieuwe generaties jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor techniek. Deze week zit daarom vol met technologische verrassingen.

Dutch Technology Week 2019: een brede samenwerking

Vorig jaar werd het programma aangeboden vanuit Tilburg; dit jaar is er een bredere samenwerking met medewerking van de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. Het programma biedt tal van activiteiten waarin je niet alleen technologie kunt zien maar ook kunt ervaren wat de technologische branche in de regio (en op meerdere plekken in de rest van het land) voor een carrière of school kan betekenen.

#MakeTechYours

De technische industrie is een belangrijke sector voor de economie in het Hart van Brabant. Deze innovatieve sector draagt enorm bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert topprestaties! De landelijke campagne #MakeTechYours sluit hierop aan.

Hart van Brabant

In de nabije toekomst zullen er meer gemeenten aansluiten bij de organisatie en inhoud van de Dutch Technology Week in de regio Hart van Brabant. Ter info, regio Hart van Brabant is het samenwerkingsverband van de negen gemeenten in Midden-Brabant. Dat zijn Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Save the dates: 20 t/m 25 mei: een divers programma

Op 25 mei zijn er twee hippe hotspots openbaar toegankelijk. In Nieuwkuijk tijdens de Dag van de Techniek bij Benier en tijdens  ‘Building the Future’ bij Bouwmensen op Stappegoor in Tilburg. Virtual reality, EXOskeletten, onderwijsprogramma’s en bijzondere innovaties en experiences: Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen: voor jong en oud, voor professionals en fans!
Kijk voor het hele programma op www.dutchtechnologyweek.com of de Facebookpagina van het Platform Promotie Techniek Midden Brabant @PPTechniekMB