Selecteer een pagina

Dutch Technology Week 2021

Bouw een sterke brug van papier
of maak BIO plastic uit aardappelzetmeel

Tijdens de Dutch Technology Week (van 31 mei t/m 5 juni a.s.) kan iedereen zien en beleven hoe uitdagend, tof en kansrijk techniek en technologie zijn. In Midden-Brabant laten bedrijven en opleidingen zien wat zij in huis hebben op dit gebied. Natuurlijk doet Ontdekstation013 ook mee! Met leuke challenges in de Young Talent Tour. Meer dan 900 leerlingen uit het voortgezet onderwijs gaan de uitdagingen aan!

Maak bio-plastic uit aardappelzetmeel
Leerlingen krijgen een instructiefilmpje om met huis-tuin-en-keuken-materialen van zetmeel bio-plastic te maken. Agristo verloot onder alle deelnemende klassen een bezoek van de frietkar op school, voor een frietje en een snack.

Bouw de sterkste en langste brug (ook voor gezinnen!)
Bouw op school of thuis de langste en stevigste brug met alleen papier als bouwmateriaal. Maak een foto van je bouwwerk en mail dit aan TechniekGeniek@Ontdekstation013.nl. Insturen is mogelijk tot 6 juni 2021. Fujifilm stelt een Instax camera beschikbaar voor de langste brug, de sterkste brug gebouwd op school en voor de langste en sterkste brug thuis gebouwd met het hele gezin.
De Bruggen Bouw Challenge is mede mogelijk gemaakt door Bersselaar Constructie en Fujifilm.

Bedenk het huis van de toekomst
In de bouwwedstrijd Origineelste Bouwwerk 013 bouwen kinderen een bouwwerk of hut op de speelplaats van hun school of in de directe omgeving van de school. De groep met het beste bouwwerk krijgt een mooie prijs: een workshop voor de hele groep bij Ontdekstation 013.

Maak een bom onschadelijk
Kun jij samenwerken, onder tijdsdruk de juiste antwoorden geven en aanwijzingen ontcijferen? Alleen dan maak je de Arduino Bom onschadelijk. De Bom Challenge is ontwikkeld door studenten van Fontys ICT en mede mogelijk gemaakt door Dataplace. Voor deze spannende opdracht heeft Ontdekstation013 de ‘bom’ ontworpen en geprint op onze 3D-printer. Daar zijn we best een beetje trots op.

Lego Challenge
Twee teams strijden in drie spelrondes: wie bouwt de meeste Lego-auto’s? Welke productiestrategie pas je toe, welk team werkt het beste samen en behaalt het beste resultaat? Deze workshop wordt gegeven door medewerkers van Bosch Transmission Technology. 

Met dank aan
De Young Talent Tour duurt de hele week en is mogelijk gemaakt door Agristo, Fuijfilm Manufactoring Europe, Bersselaar Constructie, Hoppenbrouwers, Fontys ICT, Dataplace, Bosch Transmission Technology en Ontdekstation013.

En er is meer!
En er is nog veel meer, zoals de landelijke Drone Cup Finals, Textour, Drive Thru Dag van de techniek etc. etc. De Dutch Technology Week is dit jaar voor een deel online, maar daarom zeker niet minder interessant! Meer weten over alle activiteiten, kijk op: https://techniekgeniek.nl

Over de DTW
Tijdens de Dutch Technology Week (31 mei t/m 5 juni) werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Technologie en hightech industrie krijgen tijdens de Week een podium. 

De DTW in Midden-Brabant
De activiteiten in de regio Midden-Brabant komen samen via TechniekGeniek.nl, een programma van Midpoint Brabant. TechniekGeniek enthousiasmeert jongeren en zij-instromers voor leren en werken in de techniek.