Selecteer een pagina

Interview met Blane en Rosemijn Prince bezoekers van Ontdekstation013

Een tevreden ontdekker

Blane is twaalf jaar en dol op ontdekken en buitenspelen. Toen hij zeven was, bracht hij voor het eerst een bezoekje aan Ontdekstation013 en sindsdien is hij regelmatig bij ons te vinden. Iedere maandag haakte hij aan bij de makersklas, waar hij met zijn eindeloze creativiteit de gaafste dingen maakte. Blane en zijn moeder vertellen over hun ervaringen met Ontdekstation013.

Voor de creatieveling

Onder begeleiding van ons team heeft Blane tijdens de makersklas kunnen experimenteren met diverse technieken zoals solderen, 3D-printen en films maken. Moeder Rosemijn vertelt: ‘De makersklas was echt op Blane zijn lijf geschreven. Binnen ons huidige onderwijssysteem is weinig ruimte voor kinderen die goed zijn met hun handen, en minder met schrijven en boeken. Mijn zoon gaat er iedere keer met plezier naartoe en dat gun ik ieder kind! Het gaf hem een fijn gevoel om iets te doen waar hij echt goed in was.’ Blane voegt hieraan toe: ‘Ik vind het niet leuk om stil te zitten. Ik vind het veel leuker om dingen te doen!’ In de makersklas heeft hij niet alleen veel geleerd, maar ook nieuwe vriendjes gemaakt.

Nooit klaar met ontdekken

Als Blane een object ziet, verandert hij dit graag in compleet iets anders. Hij barst van de ideeën en denkt vaak na over hoe hij bepaalde producten een andere functie kan geven. ‘Het allerleukste vind ik om zelf dingen te maken met de bak vol materialen’, zegt hij. Het uit elkaar halen van dingen en kijken hoe ze werken, vindt hij ook ontzettend leuk.

Zelfs thuis is de jonge creatieveling druk bezig met het maken van zijn eigen creaties. Hij deelt zijn passie voor knutselen en klussen al vanaf jonge leeftijd met zijn vader, die hem vaak een handje helpt. Zo hebben ze, toen Blane 5 jaar was, samen een boomhutbed gemaakt en zijn ze van plan om binnenkort een moestuin aan te leggen.

Een warm welkom

‘Bij Ontdekstation013 worden we altijd hartelijk ontvangen’, vertelt Rosemijn. ‘Wat ze hier doen is echt superleuk voor kids. Inmiddels gaan mijn andere kinderen ook vaker mee. Ieder heeft een eigen passie en dat is heel tof om te zien.’ Voor de meegaande ouders is er ook zat te doen. Zo kun je bijvoorbeeld rustig naar de bibliotheek, om de kleintjes aan het einde van de middag weer op te halen. De vele bezoekjes aan Ontdekstation013 heeft Blane veel kennis gebracht. ‘Als zijn school hier langskomt, legt Blane vol trots uit hoe alles werkt en hij helpt zijn klasgenoten graag mee. Het is inmiddels echt een ervaren “ontdekker”!’

Blane kan niet wachten om na de zomervakantie weer volop te komen ontdekken. Hij heeft de nieuwe bak vol materialen al gespot en heeft allerlei ideeën over wat hij daarvan wil gaan maken. Klinkt dit als iets dat ook perfect bij jouw kind past? Kom gezellig bij ons langs!