Selecteer een pagina

VACATURE: Flexibel docent wetenschap & techniek

Laat hersens kraken en ogen glimmen!

Bij Ontdekstation is plek voor een: Flexibel docent wetenschap & techniek

Help jij kinderen leren met hun handen en maken met hun hoofd? Is jouw interesse in techniek en wetenschap onbegrensd en wil je niets liever dan jouw techniekvuur overdragen en talent tot ontwikkeling brengen? We zoeken studenten aan een onderwijs- of kindgerichte opleiding én leerkrachten die popelen om bij ons aan de slag te gaan als flexibel docent. Het is de beste bijbaan voor creatieve techniek- en wetenschapslovers met didactische kwaliteiten.

Wat je gaat doen:
Je ontvangt groepen kinderen in Ontdekstation en geeft workshops en lessen. De ene dag verzorg je een lessenreeks met jouw vaste groep, de andere dag begeleid je een kinderfeestje. Volop afwisseling dus Jij bent de docent en begeleider. Dat betekent dat je alles klaarzet, je groep welkom heet, goede uitleg geeft en fijne begeleiding. Na afloop ruim je alles weer op voor de volgende groep. Wij werken met de methode ‘onderzoekend en ontdekkend leren’, wat inhoudt dat kinderen lekker zelf aan de slag gaan. Oh en we gooien je natuurlijk niet gelijk in het diepe, maar werken je eerst in.

Wij bieden je:
– Een bijbaan met een salaris dat varieert van €14,50 als je 17 bent tot €17,50 per uur voor 21-plussers. Ben je afgestudeerd docent? Dan ontvang je een passend leerkrachtensalaris.
– Een 0-urencontract voor gemiddeld 8 uur per week. Vaste uren zijn bespreekbaar, maar we vinden het fijn als je ook zin hebt om op drukke dagen extra te komen.
– Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals nog meer liefde voor techniek, extra creativiteit en heel veel gezelligheid van je collega’s en blije kinderen. Bovendien vergroot je je netwerk, want hallo scholen en bedrijven 😊
– Een werkplek om van te watertanden. Ontdekstation is 400 m2 verwondering in de stoere Tilburgse Spoorzone.

Jij:
· Studeert aan een onderwijs- of kindgerichte opleiding, of hebt deze afgerond.
· Bent flexibel. Niet in Barbapapa-zin van het woord, wel als het gaat om beschikbaarheid. Onze voorkeursdagen zijn maandag en donderdag, andere dagen vullen we flexibel met jou in. Werken in het weekend mag maar hoeft niet.
· Hebt ervaring met het werken met (groepen) kinderen, bijvoorbeeld door een stage of andere bijbaan.
· Werkt zelfstandig en schakelt snel (op onze Ontdekstationbakfiets met 7 versnellingen, maar ook als het gaat om leerlingenvragen beantwoorden).
· Weet van aanpakken. 30 kinderen aan de slag houden? Daar draai jij je hand niet voor om.

Kom erbij!
Ben jij die enthousiaste (beginnend) docent met techniekhart die kinderen graag een stukje wijzer maakt? Stuur dan je cv en een korte motivatie vóór 15 januari naar Anouk Kooter via info@ontdekstation013.nl. Wil je meer weten over de functie? Bel haar dan even via 06-49322050.